Putovati u Dubrovnik na karneval

Više je načina i mogućnosti kako doputovati, odnosno stići do Dubrovnika. Svaki od njih ima svojih prednosti, ali i mana.

Svakako najtradicionalniji i najčešći način je autom. Kod ove varijante jedino trebamo imati na umu da je Dubrovački karneval zimi, pa su svakakve vremenske prilike i neprilike moguće- mislimo na hladnoću, i eventualni snijeg, posebno ako dolazite iz kontinentalnog dijela Hrvatske ili Europe. Tu je potreban oprez kod putovanja ovim načinom. Inače, cestovni pravci, iz kojeg god smjera dolazili, vrlo su dobre infrastrukture i pridonose komforu ako se odluče putovati automobilom. Dapače, često imate izbor želite li voziti autocestom ili radije lokalnim cestama. Tako da, ako imate i dobro društvo uza sebe, u što ne sumnjamo ako krećete na karneval, automobil je vrlo dobar izbor….

Putovanje avionom ? Svake godine Dubrovnik je sve bolje i bolje povezan zračnim linijama s europskim metropolama, ali i Zagrebom, i ne samo u sezoni, već tijekom cijele godine, pa je ovo vjerojatno najkomforniji i najbrži način, ali vjerojatno i najskuplji. I kad sletite u dubrovačku zračnu luku, imate otprilike 20 kilometara do grada koje možete proputovati osiguranim autobusnim prijevozom koji će Vas čekati prilikom slijetanja… Vjerojatno najskuplje rješenje za putovanje, ponavljamo, ali također ipak i iz godine u godinu sve pristupačnije zahvaljujući ” low cost ” kompanijama.

Možete doputovati i autobusom, što predstavlja rješenje financijski povoljnije nego putovanje automobilom, ali i napornije što se vremena samog putovanja tiče… Autobusnih linija također ima dovoljno za nesmetanu organizaciju i ovakvog načina putovanja.

Mogućnost postoji i za dolazak morskim putem, odnosno brodom- najlakše iz luka u Rijeci, Splitu, ili Barija s talijanske strane.

Dakle, mogućnosti za odabir načina putovanja na Dubrovački karneval ima dovoljno, i konačna odluka najviše ipak ovisi o vašim željama i koji način savladavanja udaljenosti Vam je najprihvatljiviji. Možete i kombinirati više načina, naravno. Što god odabrali, glavno je da sretno stigne i prepustite se Dubrovniku- isplatit će se, sigurno. I osvojiti Vas.