Program Dubrovačkog karnevala 2017.g.

Dubrovnik kao Dubrovnik, grad neprocjenjive tradicije, kulture i povijesti, i organizaciju svoga novog Karnevala započinje čim jedan ( stari ) završi. Konačan program i raspored događanja za 2017. godinu tako je također planiran mjesecima prije samih događanja, pa ovom prilikom i mi vam donosimo detaljan raspored ovogodišnjih događanja.
A kao prethodnica samog Dubrovačkog karnevala, tjedan dana ranije održano je i već tradicionalno događanje pod imenom ”Župskog karnevala” Dubrovački karneval , uz sudjelovanje maškaranih grupa iz brojnih mjesta iz okolice Dubrovnika, ali i susjednih država ( BiH, Slovenija ). I na tom događanju atmosfera i raspoloženje bili su na vrhuncu, na opću radost svih sudionika, ali i gledatelja, kao prava uvertira Dubrovačkom karnevalu.
Trajanje Karnevala u Dubrovniku u 2017. predviđeno je od 24. do 28. veljače, a ispunit će ga već, više-manje, tradicionalna događanja i priredbe. Za prvi dan, petak 24.veljače, predviđene su Izložba karnevalskih maski, kostima i fotografija, pa Mimohod grupa dječjih vrtića Stradunom, i u večernjim satima ”Maškarata ispod kuplja” u klubu Lazareti. Nedjelju, 26. veljače, obilježit će Faćenda od malih maškara, odnosno također program namijenjen djeci predškolske dobe, ali i njihovim obiteljima, te Maškarani DJ party, koji će poslužiti za malo opuštanja i plesanja sudionicima Karnevala, uz prigodno proglašenje najboljih maškara i maškaranih obitelji u Klubu Lazareti.
Djeci školske dobe prvenstveno je namijenjen program Karnevala u ponedjeljak 27. veljače: predstavljanje maškaranih razreda učenika od prvog do četvrtog razreda, maškarani DJ party za isti uzrast djece, te isti takvi programi posebno za učenike viših razreda osnovnih škola, od petog do osmog razreda, a kao posljednji događaj tog dana je večernji maškarani DJ party za srednjoškolski uzrast učenika. Naravno, prema tradiciji, glavni i završni dan Dubrovačkog karnevala je u utorak, 28. veljače, koji će završiti večernjim ”Ultimima od Karnevala”u prostoru Kulturnog kluba Revelin, uz glazbenu kulisu grupe ”Art”, te uz, sigurni smo, veselje i druženje do ranih jutarnjih sati.