Karnevali su događanja prepuna zabave

Najpoznatiji karneval u svijetu svakako je onaj brazilski, u Rio de Janeiru, koji nas je svojim programom i svakogodišnjim televizijskim snimkama naučio i sugerira da je karneval u biti parada polugolih plesačica glavnom gradskom ulicom. Karneval u svjetskoj tradiciji postao je sinonim za zabavu i ”hedonističko” uživanje u zimskim mjesecima, u razdoblju prije kršćanske Korizme. Dubrovački karneval ne drži tih okvira i, možda, predrasuda, odnosno takvog ”cirkusa”, ne nudi zabavu na brazilski način, već na jedan ipak profinjeniji i dostojanstveniji način, kakav i priliči Dubrovniku i njegovoj tradiciji, kulturi i povijesti. Zabava na karnevalu nije samo paradiranje plesačica, već i mnoštvo sastavnih i integriranih kazališnih, glazbenih i sportskih događaja, čime se Dubrovački karneval ima puno pravo ponositi.
Dubrovnik je svjetski poznat grad, a svojom ljepotom i zidinama mami svake godine turiste iz cijeloga svijeta. Njegova pozicija tik uz more i njegove građevine su idealni okvir za jedno događanje poput karnevala. Ako imate mogućnost, svakako dođite u to vrijeme. Nakon opuštanja u hotelu i igre na Mummys Gold Online Kasino izađite vani i upustite se u ovu zabavu među divnim ulicama čarobnog grada Dubrovnika.

Zabavu na svome karnevalu Dubrovnik nudi na više načina, i što je podjednako bitno, svim uzrasnim kategorijama sudionika i posjetitelja: od onih najmlađih, kojima nudi prilagođene dječje školske i predškolske programe, preko srednje pa sve do starije generacije koji mogu birati između predstava, koncerata, izložbi, balova i sličnih organiziranih događaja. Sav taj izbor koji se u sklopu Dubrovačkog karnevala nudi svakome zainteresiranom upućuje nas na zaključak da mu gotovo ništa od sadržaja ne nedostaje. S druge strane, ako možda sam pojam zabave shvatimo na onaj doslovan način, koji onda sugerira opušteno i veselo druženje u mnoštvu okupljenih, Dubrovnik i tu svog aduta ima: njegov Karneval nudi i večernja zbivanja u sklopu noćnih klubova, koncerte zabavne glazbe, izbore najboljih i najuspješnijih maski, nastupe DJ-a…. I takva se zabava u noćnim klubovima onda redovno protegne do ranih jutarnjih sati, što nam opet svjedoči da i taj način veselja ima svojih poklonika, i u ovo karnevalsko vrijeme. Dakle, poštovani posjetitelji, bilo oni koji ste već posjetili Karneval, bilo vi koji o tome tek razmišljate i planirate, zabave u Dubrovniku ne nedostaje i dobrodošli ste prvom prilikom sami to provjeriti i uvjeriti se.